Soms kun je het niet in je eentje oplossen


Zit je al een tijdje niet zo goed in je vel en weet je niet goed hoe je hier uit moeten komen? Krijg je moeilijk contact met leeftijdsgenoten en voel jij je soms alleen? Vind je het lastig om je gevoelens te uiten of zou je graag wat meer zelfvertrouwen willen hebben zodat je wat steviger in je schoenen staat? Ben je snel boos, bang of verdrietig? Loopt het thuis niet zoals het zou moeten lopen?

Als het antwoord op een van bovenstaande vragen een ‘Ja’ is en je wil hier verandering in brengen dan is psychodrama bij Praktijk Insig zeker iets voor jou, voor jullie of voor je hele gezin.

Wat is psychodrama

Bij psychodrama gaan we op een andere manier om met problemen, ervaringen en mogelijkheden. Naast de gesprekken die we voeren, nodigen we je uit om letterlijk in beweging te komen. Het gevoel van ‘vastzitten’ doorbreken we door op onderzoek te gaan. Zo ervaar, beleef en ontdek je meer. De verandering die vervolgens optreedt, is blijvend.

Hoe werkt het

Als je er voor kiest om bij Praktijk Insig een behandeltraject aan te gaan dan kun je rekenen op een actieve en ervaringsgerichte werkvorm waarin doen centraal staat.

Als psychodramatherapeut van Praktijk Insig staat Emiel Lafeber voor veiligheid, vertrouwen, warmte, speelsheid, enthousiasme en vakmanschap. Humor speelt gedurende het hele behandeltraject een belangrijke rol. Emiel is oprecht nieuwsgierig en hij luistert met een beeldend oog. De kunst om de essentie van je verhaal om te zetten naar een realistisch psychodrama spel, verstaat hij als geen ander. Contact is essentieel. Je wordt gezien en verbinding wordt aangegaan.

Is het vertrouwen daar dan wordt er op onderzoek uitgegaan. Onderzoek naar wie je bent, hoe je zo bent geworden, welke factoren hierin een rol spelen en waar je kwaliteiten liggen. De antwoorden die je zoekt, liggen vaak dicht bij jezelf. Behalve terugblikken (hoe is iets ontstaan) kijken we ook vooruit (wat helpt waardoor je minder last ervaart).

Hulp nodig

Alles zelf willen oplossen en anderen niet lastig vallen met je problemen. Het valt je te prijzen maar of het verstandig is? Het wegstoppen van een pijnlijke gebeurtenis en niet meer aan denken, houd je misschien even maar niet voor altijd vol. De verdrongen pijn komt terug en vaak in alle hevigheid.

Problemen – hoe moeilijk en hoe groot ze ook zijn – kun je alleen maar oplossen door er aan te werken. Een objectief, luisterend oor. Niet oordelend en zeker niet veroordelend. Naast handvatten heb je een schouder nodig. Een schouder waarop je kunt uithuilen maar ook een schouder die je houvast geeft.

Praktijk Insig in Sexbierum biedt je én de handvatten én de schouder. Probeer het niet in je eentje op te lossen. Laat vandaag de eerste dag van je nieuwe ik zijn. Neem hier contact met ons op voor een oriënterend gesprek.

Word bewust van gedrags-, gevoels- en gedachtepatronen

Psychodrama en Praktijk Insig


Bij Praktijk Insig reiken we je met psychodrama de tools aan om de regie op je leven weer terug te krijgen. De tijd dat je als een weerloze speelbal van links naar rechts wordt geslagen, is voorbij. Emiel Lafeber maakt van jou een verhalenverteller. Als auteur, regisseur en acteur van je eigen leven (en werk) ben jij voortaan leidend in wat er gebeurt.

Je krijgt de gelegenheid je verhaal te vertellen, te beleven en te onderzoeken. Ga voor psychodrama bij Praktijk Insig en je:

  • vindt antwoorden;
  • komt tot oplossingen;
  • leert pijnlijke gebeurtenissen verwerken;
  • maakt keuzes;
  • ontdekt nieuwe mogelijkheden en eigen talenten.

Dankzij de verscheidenheid aan tools die Emiel je aanreikt, denk je meer met je gevoel. Je antwoordt daardoor spontaner, dilemma’s worden sneller zichtbaar en je bent beter in staat om existentiële problemen te accepteren.