Waarom kiezen voor Praktijk Insig | 6 Redenen


Er zijn vele redenen te bedenken waarom je voor Praktijk Insig in het algemeen en Emiel Lafeber in het bijzonder moet kiezen.
We beperken ons tot de 6 belangrijkste.

Veiligheid

“Veiligheid bereikt men niet door muren te bouwen, maar door deuren te openen”
Urho Kekkonen

Dit is ook helemaal verpakt in mijn werkwijze. Ik krijg vaak te horen dat ik eerlijk en oprecht ben waardoor jij de deur open zet om je verhaal te delen. Respect hebben voor elkaars diversiteit en het echt contact aangaan vanuit een warme verbinding zijn hierin de sleutels voor vertrouwen en veiligheid.

Inzicht

“De sleutel tot inzicht bevindt zich in onszelf”
Tao Meng

Deze mooie spreuk verklaart de naam van de praktijk. Insig is in het Afrikaans ‘inzicht’, iets wat zeker gerealiseerd wordt wanneer je van mijn diensten gebruik maakt. ‘Insig’ linkt ook naar het Nederlands ‘in zich’, iets waar ik van overtuigd ben. Veel krachten en kwaliteiten zitten al in jezelf, bij mij krijg je de mogelijkheid deze eruit te halen.

Ervaren

“De beste wijze om tot begrijpen te komen, is doen!”
Gustave le Bon

Ik maak gebruik van ervaringsgerichte werkvormen. Ik versta de kunst om met een beeldend oog te luisteren en de essentie van jouw verhaal om te zetten naar een actieve werkvorm. Hierdoor krijg je de kans om te ervaren, te experimenteren met andere mogelijkheden en te voelen wat goed bij je past.

Humor

“Het geheim van humor is verrassing”
Aristoteles

Humor relativeert en ontspant en humor zorgt er ook voor dat de balans gewaarborgd blijft. De boog moet niet altijd gespannen zijn. Doordat ik humor inzet, breng ik luchtigheid, daag ik uit en maak ik verbinding. Dit creëert een fijne werksfeer waarin je jezelf krachtig zal voelen om problemen aan te pakken.

Onderzoek

“Men gaat op reis om thuis te komen”
Godfried Bomans

Kijken naar belangrijke gebeurtenissen in je leven die van invloed zijn op hoe je denkt en voelt, is een onderdeel van mijn aanpak. Door hiernaar te kijken en deze nader te onderzoeken, krijg je het inzicht dat je ook een keuze hebt hoeveel invloed je wilt dat deze gebeurtenissen nog op je hebben in het hier en nu. Soms een pittige reis maar het brengt altijd meer rust en vertrouwen in jezelf. Door bij jezelf naar binnen te gaan, kom je krachtiger naar buiten.

Samenwerking

“Ieder kan van ieder leren”
Moritz Lazarus

We gaan een veilige verbinding met elkaar aan, daarvoor hebben we elkaar nodig. Wat we gaan doen is afhankelijk van je vraag. Omdat ik maatwerk lever, heb ik jouw input ook nodig en wordt het ook mogelijk om samen op weg en op onderzoek te gaan. Op weg gaan betekent ook dat het eindpunt vooraf niet duidelijk is, die bepalen we steeds gaandeweg. Hiervoor is overleg en afstemming met elkaar nodig en zullen we samen bepalen of we nog op de juiste koers zitten.